НОВО: Климатична система за фамилно жилище по индивидуален проект

Индивидуално изработена система за климатизация „топло/студено” на апартаменти, еднофамилни къщи с площ от 60 до 200 м2 с чилър „ въздух-вода”. Системата работи с водна инсталация, може да бъде с с радиатори , въздушни конвектори или да се включи към вече съществуваща инсталация за парно. Коефициентът на преобразуване е над 2,5 , т.е. с 1кВт електрическа енергия осигурява над 2,5 кВт топлинна енергия. Отоплението е ефективно при температури до -15 С , а охлаждането до +35 С. За всеки отделен случай, се изработва различен вариант, съобразно размера и типа на жилището и наличието или липсата на стара отоплителна инсталация.

При това положение се получава оптимален разход за изграждане на инсталацията. Стойността на чилъра е от 1 800 до 4 800 лв. с монтажа в зависимост от мощността и допълнителното оборудване.

Ако собственикът на жилището има работещи конвенционални климатици те могат да се използват като част от агрегата или да се изкупят от фирмата по взаимна договореност, което ще снижи значително себестойността на климатичната система. Гаранцията е 24 месеца без никакви допълнителни условия. Климатичната инсталация позволява включването на бойлер, слънчеви колектори, камина с водна риза и други енергийни източници.

За повече информация - 0878 738 726 инж.Георги Георгиев.